amt-metriks_random_01.jpg
O Nama | Prodajni program | ZIPLOCK | Zastupništva | Reference | Kontakt | Akcija | WEBSHOP

Dodaci za pametne telefone

Accessories for Smartphones

 

WeatherHub Temperatura/vlaga- NOVO na tržištu

Dataloger za temperaturu i vlagu

WeatherHub_SET1.jpg

 

 

Za kontrolu temperature i vlage u prostorijama u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta, kontrola izmjerenih vrijednosti preko smartphona, takođe za različite korisnike, free app, podesive granice alarma, veoma jednostavna instalacija preko internet gateway-a, do 50 senzora može biti konektovano. U standardnu isporuku uključeno je: Gateway, senzor za temperaturu, AC adapter za gateway, network kabal. Opcionalno možete naručiti senzore za temperaturu, temperatur/ vlagu, temperaturu/vlagu s kabl senzorom, senzor za detekciju curenja vode.

 

Evo kako The WeatherHub SmartHome System funkcioniše

Postavite svoj Weatherhub odašiljač gdje želite: server sobu, terasu, laboratoriju, skladište, plastenik-staklenik, dječju sobu, akvarijum ili podrum. Pojedinačni odašiljači će prenijeti svoje podatke bežično kroz gateway i internet direktno do servera. Odatle možete nadgledati sve izmjerene vrijednosti u vašem domu preko Smarthphona –bilo gdje da ste u svijetu.

Kratka instalacija u samo 3 koraka

Preuzmite besplatnu WeatherHub aplikaciju na vaš smarthphone i spojite network priključke gateway-a na vaš router. Stavite baterije u odašiljač i koristite aplikaciju da  skenirate štampani QR code sa jedinstvenim serijskim brojem. To je sve.

Korisne aplikacije sa mnogo dodatnih mogućnosti

Nikada nije bilo tako lako držati svoj stan pod kontrolom. Sve što trebate je aktivna internetska veza, npr. putem bežičnog LAN-a i mobilnog interneta i Smarthphone se pokreće u IOS-u ili Androidu: intuitivne aplikacije vam omogućuju podešavanje granica alarma, i bit ćete informisani preko push poruke da se pojavio problem. Podaci se takođe mogu dobiti iz nekoliko smarthphona.

Do 50 odašiljača može biti spojeno na gateway

Možete birati između kombinovanih odašiljača za tempereturu i vlagu za unutrašnji i vanjski prostor, odašiljači sa vodootpornim temperaturnim senzorima za akvarijum, bazen, ribnjak i zamrzivač i vodeni detektori za praćenje oštećenja vodom, npr. neispravan stroj za pranje veša ili poplava. Razvijeni su i odašiljači i uređaji za : mjerenje stanja tla za biljke, kišni senzori, senzori vjetra, meteorološke stanice i više...

 

 

WeatherHub_H2O_30330502_01.jpg WeatherHub_s_kablom.jpg
WeatherHub_30330302_a_01.jpg  

 

WeatherHub_flyer_.pdf

pdf, 48.8K, 04/05/15, 15516 downloads

Anemometar za Smartphones (iOS i Android)

Anemometar_za_Smartphones.jpg

 

 

Anemometar  ne treba elektroniku i radi između ostalog sa iPhone 4 , 4S , 5 , 5C , 5S , Samsung Galaxy S3 , S4 i HTC One . Preuzmite besplatnu aplikaciju , i jednostavno priključite anemometar u  telefon.

On prikazuje trenutnu brzinu vjetra , prosjek mjerenja i maksimalna izmjerena brzina vjetra u čvorovima , kilometrima , metrima u sekundi ili Beaufort . Takođe, imate i grafički prikaz mjerenja.

Anemometar je napravljena od praktički nesalomljive plastike ( ABS / PC ) i može se lako isprati vodom ako se zaprlja . Teflon ležajevi ( teflon / POM ) omogućavaju anemometru da se  vrlo lako pokrene i osiguravaju precizno mjerenje .
 

  • Mjerno područje ovisno  od smartphone modela  je od 2...24 m / s. 
  • Tačnost je od + / - 4 % ili 0,25 m / s
  • Rezolucija je 0.1 m / s
  • U isporuku uključena neoprenska torbica
Anemometar_za_Smartphones_1.jpg Anemometar_za_Smartphones_2.jpg

Infracrveni termometar za Smartphones

infracrveni_termometar_za_Smartphones.jpg

 

Za bezkontaktno  mjerenje temperature površine u jednoj sekundi.  Jednostavno umetnite sondu u priključak za slušalice, preuzeti besplatnu aplikaciju. Idealna za mjerenje temperature kod djece, kao i za cijelu porodicu. Kratko vrijeme mjerenja, samo 1 sekunda Bez kontakta sigurno i higijenski, vrlo precizno, memorisanje  izmjerenih vrijednosti i grafičko predstavljanje, slanje rezultata mjerenja putem e-maila ili SMS-a, Prilagođeno EN 12470-5, sa spremištem za Google Android (ver. 3.0 ili noviji) ili Apple iOS (Ver. 4.3 ili noviji)

  • Mjerno područje: T površina: 0 .. 90 °C , ± 1 °C
  • Mjerno područje: T tijelo: 32.2 ... 43.3 °C , ± 0,2 °C
  • Dimenzije: 59 x 20 x 64 mm, 21 g
  • Baterije uklljučene u isporuku: 1 x CR2032 baterije, SB
infracrveni_termometar_za_Smartphones_1.jpg
  copyright 2008 AMT-METRIKS. All rights reserved. www.design.ba