amt-metriks_random_04.jpg
O Nama | Prodajni program | ZIPLOCK | Zastupništva | Reference | Kontakt | Akcija | Download

Barigo

dizajn kao ključ uspjeha

Današnji potrošači razmaženi su po pitanju izbora. Stoga, da biste uspjeli na tržištu, proizvodi moraju biti više nego samo funkcionalni. Moraju odgovarati korisnicima, ali, prije svega, moraju imati zadovoljavajući i privlačan dizajn.
 
Da bi postigao jedinstven položaj, BARIGO mnogo ulaže zapošljavajući talentovane domaće dizajnere, kao i sarađujući s vrhunskim inozemnim dizajnerima kad god je to potrebno. BARIGO-va osvještenost po pitanju dizajna vidljiva je kroz niz proizvoda. Brojne dizajnerske nagrade također su dokaz te osvještenosti.
 
Pogledajte o čemu govorimo... 
 
Web:
www.barigo.de

Proizvodi

Više o proizvodima: ovdje

Često postavljena pitanja

1. Kako radi barometar?

Senzorni element barometra je metalna kapsula, tzv dijafragma. S povećanjem tlaka zraka, ta se dijafragma stišće, a sa smanjenjem tlaka, ona se širi. Takvi se pokreti dijafragme transformišu u rotacijske pokrete osovine uz pomoć poluge. Indikator smješten na vrhu osovine omogućava precizno očitavanje tlaka zraka.

Barometri za kućnu upotrebu namijenjeni su prikazivanju tlaka zraka s obzirom na uslove razine mora. Da biste mogli očitati tlak zraka lokacija različitih nadmorskih visina, nužno je eliminisati razlike tlakova uzrokovanih razlikama u lokalnoj visini. Pri razini mora viši je tlak zraka nego u planinama kako je težina zraka iznad instrumenta znatno veća (udaljenost od zemlje do stratosfere je znatno veća nego u planinama).

Kod prognoziranja vremena uspoređuju se razlike tlakova zraka lokacija širom zemlje. To je moguće jedino ako kompenzujemo i eliminišemo razlike tlakova uzrokovane različitim visinama. Kako se to radi opisano je u slijedećem poglavlju.

2. Kako namjestiti barometar na lokalnu visinu?

Da bi barometar prikazivao tačan tlak zraka određene lokacije, mora se namjestiti s obzirom na lokalnu visinu. Na stražnjem dijelu svakog instrumenta (ili na dnu nekih stolnih instrumenata) nalazi se otvor vijka za namiještanje koji pomiče indikator. Na nekim modelima morati ćete odstraniti poklopac sa središnjim vijkom da biste pristupili vijku za namiještanje. Očitanje preciznog tlaka zraka vaše lokacije provjerite u lokalnim novinama, radio stanici ili zračnoj luci. Okrenite vijak za namiještanje i namjestite tačnu vrijednost. Nakon toga, barometar će reagovati na svaku promjenu i omogućiti vam preciznu vremensku prognozu.

3. Kako radi higrometar?

Higrometar mjeri i indicira na promjenu dužine mjernog elementa koji se širi s povećanjem vlage, a skuplja s njenim smanjenjem. Ta se promjena dužine transformiše u rotaciju osovine uz pomoć poluga. Rotaciju osovine prikazuje indicirajuća ručica.

Mjerni element može biti i ljudska kosa, umjetna vlakna ili papirnati sloj na metalnoj spiralnoj opruzi. Kod standardnih higrometara koristi se papir, a kod još preciznijih modela kosa i umjetna vlakna.

4. Kako namjestiti higrometar?

Ako je higrometar duži period izložen suhom zraku, a želite daljnja precizna očitanja, preporučujemo ponovno namiještanje instrumenta svaka 3-4 mjeseca.

Stavite vlažnu krpu na stražnji dio higrometra na oko sat vremena da biste omogućili prodiranje vlage u instrument. Nakon tog perioda, očitanje bi trebalo iznositi oko 95%. Ako iznosi manje ili se ne uklapa u ljestvicu, okrenite vijak i namjestite vrijednost na 95%. Indikator vlage tada će se ponovo aktivirati. Radi održavanja preciznosti instrumenta, preporučuje se ponavljanje postupka svaka 3-4 mjeseca.

5. Kako radi termometar?

Tekući tip termometra sadrži alkohol (prijašnji tipovi: živa) u vakuumskoj cijevi. Tekućina se skuplja i širi ovisno o temperaturi. Promjenom dužine stupca tekućine, na ljestvici se lako očitava vrijednost temperature.

Termometri s brojčanikom sadrže bimetalne spiralne opruge koje se sastoje od dva različita metala. Ti se metali skupljaju i šire s promjenom temperature, ali na različite načine i do različitih dužina. Kako je jedan manje reaktivan od drugog, spiralna se opruga definirano zarotira pri skupljanju i širenju.

Taj definirani pokret uzrokuje okret osovine koja drži indikator.

Brojčani termometri čvrste su konstrukcije i potrebno im je namiještanje samo u izvanrednim situacijama. Ako ipak dođe do takve situacije, indicirajuća ručica može se namjestiti na tačnu vrijednost opreznim okretanjem vijka na poleđini instrumenta.

6. Kako najbolje održavati brončani brodski barometar ili sat?

Ovi su instrumenti izrađini od čiste bronce, ispolirani i lakirani. Slijedeći postupci dovoljni su kod uobičajene upotrebe u brodskoj kabini ili kući.

Kod kontakta sa slanom vodom ili zrakom koji sadrži so, preporučuje se trenutno čišćenje instrumenta vlažnom krpom kako bi se uklonila so. To sprečava oštećivanje zaštitnog lakirnog sloja i prodiranje do same bronce. Takvo postupanje garantira vam dugovječnost i preciznost instrumenta.

 

 

Kućne vremenske stanice

 • Tradicionalne vremenske stanice/barometri
 • Moderne vremenske stanice

 

barigo1.jpg

Instrumenti za vanjsku orijentaciju

 • Visinomjeri
 • Kompasi


barigo2.jpg

 Visinomjeri za padobrance

barigo3.jpg

Instrumenti za bilježenje podataka

 • barografi,
 • termografi,
 • higrografi
barigo4.jpg

Tehnički instrumenti

 • barometri,
 • termometri,
 • higrometri


barigo5.jpg

Informacijski sistemi

 • vremenske stanice
barigo6.jpg
  copyright 2008 AMT-METRIKS. All rights reserved. www.design.ba